IPA’NIN KIRSAL KALKINMA BİLEŞENİ ÇERÇEVESİNDE PROJE BAŞVURU İLANI

IPA’NIN KIRSAL KALKINMA BİLEŞENİ ÇERÇEVESİNDE PROJE BAŞVURU İLANI28 Aralık 2015 Pazartesi 09:39

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında 2014-2020 dönemi kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin olarak, 18 Aralık 2015 tarihinde Birinci Başvuru İlanını yayımlamıştır. Söz konusu ilan, program kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik proje başvuruları ile ilgilidir.

Proje Çağrısı, rehber, programa başvuru için doldurulması gerekli dokümanlar, finansal destek miktarları ve TKDK İl Koordinatörlükleri iletişim bilgileri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) internet sayfasında (www.tkdk.gov.tr) yer almaktadır. Program, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, İsparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Malatya, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Uşak ve Yozgat illerinde uygulanacaktır.

Projelerin finansal desteklenme oranları %50-70 arasında olup, başvuru sahiplerinin eş finansmanı gerekmektedir. Bu çerçevede, başvuru sahiplerinin TKDK ile protokol imzalamış bankalar/tarım kredi kooperatiflerinden kredi alabilmeleri ve Kredi Garanti Fonu teminatından yararlanabilmeleri mümkün olup, TKDK tarafından anlaşma yapılan bankalar ve kurumlar ile ilgili bilgiye TKDK web sayfası ve TKDK İl Koordinatörlüklerinden ulaşılabilmektedir.

Desteklenecek tedbirler ve AB finansal destek oranları için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.