INNOPROM 2019 - MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU

INNOPROM 2019 - MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU17 Nisan 2019 Çarşamba 15:43

INNOPROM 2019 - MİLLİ KATILIM ORGANİZASYONU

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda; Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği tarafından 08 – 11 Temmuz 2019 tarihleri arasında Rusya – Ekaterinburg'da gerçekleştirilecek INNOPROM 2019 Fuarı'na Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, resmi açılışını Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir PUTIN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yapmasının planlandığı ve 2019 yılında 10 uncusu düzenlenecek olan bahse konu fuara, 20 ülkeden 600 firmanın katılım sağlaması ve 50.000 profesyonel iş insanının ziyaret etmesinin beklendiği ifade edilmekte olup, ülkemizin bu yıl fuarda “PARTNER ÜLKE: TÜRKİYE” adı altıda yer alacağı iletilmektedir.

Fuara iç alanda stand konstrüksiyonu dahil, nakliye hariç birim m² katılım bedeli 600.-Usd olup, nakliye hizmeti almak isteyen firmalar için ayrı bir hesaplama yapılacağı belirtilmektedir.

INNOPROM 2019 Fuarına milli katılım kapsamında katılacak olan firmaların T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından 2017/4 sayılı karar kapsamında, destek olarak yurt dışı milli fuar katılımlarına sağlanan teşviklerden yararlandırılacağı ifade edilmekte olup, bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenerek web sayfasında ilan edilen: yer kirası, nakliye, ulaşım ve standa ilişkin giderlere karşılık olarak katılımcıya m² bazında 3.453-TL ödenecek olup üst limit 107.000.-TL'dir. Ayrıca söz konusu fuar “Prestijli Fuarlar” listesinde de yer almakta olup, teşvik başvurusunu Prestijli Fuar olarak yapan katılımcılar için ise üst limit 360.000.-TL'dir.

Bu çerçevede, bahse konu Fuara katılmak isteyen firmaların ekte yer alan başvuru formunu en geç 29 Nisan 2019 Pazartesi gününe kadar Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine (oaib-pr@oaib.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Ek: Kayıt Formu