BLOG >> KTO RAPORLARI >> HAKAN KARAGÖZ

İLLER BAZINDA BÜTÇE GELİR-GİDER DENGESİ

İLLER BAZINDA BÜTÇE GELİR-GİDER DENGESİ15 Ocak 2015 Perşembe 15:19

Maliye Bakanlığına bağlı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından iller bazında bütçe gelir ve gider kalemleri tutulmaktadır. 2013 yılında Türkiye genelinde 81 il içerisinde sadece 12 il devlet tarafından yapılan harcamalar fazla gelir elde etmiştir.

2013 yılında iller sıralamasında ilk sırada Kocaeli gelmektedir. 2013 yılında Kocaeli’nden 41,4 milyar TL gelir elde edilmesine karşılık bu ile toplamda 3,5 milyar TL kamu harcama yapılmıştır. Kocaeli’nde gelirlerin giderleri karşılama oranı %1170’dir.

Gelirlerinin giderlerini karşıladığı iller sıralamasında 2. Sırasında İstanbul gelmektedir. İstanbul’da 2013 yılında toplamda 152 milyar 64 milyon 616 bin TL gelir etmesine karşılık toplamda 17 milyon 545 bin 320 bin kamu harcamalarından pay almıştır. [Devamı]