İl İçi Taşımalar, D4 Yetki Belgesi

İl İçi Taşımalar, D4 Yetki Belgesi20 Ocak 2015 Salı 13:47

6360 sayılı Kanunun Büyükşehir Belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesine ilişkin 1. Maddesine göre Konya Büyükşehir Belediyesinin sınırları 31/03/2014 tarihinden itibaren il mülki sınırları olmuştur.

Bilindiği üzere 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca çıkarılan 2013/KDGM-07/YOLCU nolu genelgesi çerçevesinde Belediye mücavir alan sınırlan dışında taşıma mesafesine bakılmaksızın iliçi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz ticari yolcu taşımaları Bakanlıkça 5 yıllığına düzenlenen D4 Yetki Belgeli araçlar ile yapılmakta idi.
Bu kez 6360 sayılı Kanunun Büyükşehir Belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesine ilişkin 1. Maddesine göre Konya Büyükşehir Belediyesinin sınırları 31/03/2014 tarihinden itibaren il mülki sınırları olmuş, bu aşamadan sonra il sınırları içindeki toplu ulaşım hizmetleri de Belediyemiz sorumluluğuna girmiştir. Bu nedenle yukarıda anılan ve ilimiz mülki sınırlan içindeki D4 Yetki Belgesi ile yapılan taşımaların da Belediyemiz sorumluluk sahasında kalması nedeni ile Ankara Ulaştırma Bölge Müdürlüğünce D4 yetki belgesi dosyaları tarafımıza teslim edilmiştir.
Bu çerçevede il içi tarifeli yolcu taşımalarında 5 yıllığına düzenlenen D4 Yetki Belgelerinden süresi devam eden taşımacıların belirlenerek hizmet devamlılığının sağlanması, il bütününde uygulamada birliğin sağlanması, hizmet alan ve hizmet verenlerin herhangi bir mağduriyetine sebep verilmemesi ve telafisi mümkün olmayan zararların oluşmaması amacıyla söz konusu taşımalarla ilgili D4 belgelerinin "İl İçi Yolcu Taşıma Yetki Belgesi" ne dönüştürülmesi ile çalışma usul ve esasları UKOME' nin 26/11/2014 tarih ve 2014/8/01 sayılı kararı ile belirlenmiştir.

Anılan karar ekte sunulmuştur. İlgili üyelerimizin bilgilerine sunulur. Saygılarımızla.

EK:
1 Adet UKOME kararı.