İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi27 Ağustos 2019 Salı 11:28

KTO’NUN GİRİŞİMLERİ İLE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMA SÜRESİ UZATILDI

Konya Ticaret Odası talepleri doğrultusunda galericiler için mesleki yeterlilik belgesi alma süresi 31 Aralık 2019 tarihine uzatılmıştır.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik ile motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerdeki, pazarlama ve satış yapan kişilerin 13 Ağustos 2019 tarihine  kadar mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu vardır. Ancak şu anda mesleki yeterlilik belgesi veren kurum sayısı çok az olduğundan şehrimizde birçok galerici belge alamamıştır.

Bu nedenle Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu 55.Meslek Komitesinin talepleri doğrultusunda  galerici üyelerinin mağdur olmaması için Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma süresinin uzatılmasına ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na müracaatta bulunmuş, bu talep Bakanlık tarafından haklı bulunarak  Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma süresi 31 Aralık 2019 tarihine uzatılmıştır.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.