İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesi)

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti (Yetki Belgesi)23 Temmuz 2019 Salı 15:44

13 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi gerekmektedir.

13/02/2018 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 13/08/2018 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 1’inci maddesi gereğince 13 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle iştigal eden ve bu faaliyetine halen devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkarların 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi gerekmektedir.

Bu sebeple uygulamada herhangi bir aksamanın yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla söz konusu ticaretle iştigal eden üyelere yukarıda belirtilen tarihe (13 Ağustos 2019) kadar yetki belgesi almak üzere https://ietts.gtb.gov.tr/ adresi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.