HİBE DESTEK PROGRAMI ve UYGULAMA ESASLARI

24 Aralık 2020 Perşembe 11:13

Sayın Üyemiz,

Esnafa kira ve hibe desteğine ilişkin ayrıntıları içeren 'Koronavirüs salgını nedeniyle verilecek hibe desteği programı ve uygulama esasları hakkındaki tebliğ' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

• Başvurular yanlızca e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacaktır.
  • Söz konusu hibe desteklerinin verilmesine ilişkin usul ve esaslar Ticaret Bakanlığınca belirlenmiştir. 22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında desteklenecek ekonomik faaliyetler için tıklayınız​.
  • Destek başvuruları 30 Aralık 2020 Çarşamba günü başlayacak olup 10 gün süre ile (8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar) devam edecektir.

• Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır; Kimlik numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 30 Aralık 2020 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 31 Aralık 2020 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 1 Ocak 2021 Cuma,

6 olan vatandaşlar 2 Ocak 2021 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 3 Ocak 2021 Pazar günü başvurabilecektir.

4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında da tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecektir.

• Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacaktır.
  • Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik olarak aktarılacaktır.

• Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir.

• Tebliğ içeriğine ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası hibe desteği sağlanacaktır.
  • Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 Türk Lirası olmak üzere üç aylık toplamda 2.250 Türk Lirası, diğer yerlerde aylık 500 Türk Lirası olmak üzere toplamda 1.500 Türk Lirası kira desteği sağlanacaktır. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenir.
  • Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.