HES Kodu Bildirme ve Sorgulama Zorunluluğu

22 Eylül 2020 Salı 17:13

Sayın Üyemiz,

Covid-19’ un iş yerlerindeki yayılımını önlemek ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu karar gereği; “HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu”, 28.09.2020 tarihinden itibaren Odamız tarafından da uygulanmaya başlanacaktır.

Bu bağlamda Odamıza iş veya ziyaret için gelecek kişilerden HES kodlarını hazırlamaları istenecek olup, Odamız giriş kapısında uygulama üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde Odamıza misafir ya da ziyaretçi kabul edilecektir.

Üyelerimizin bilgilerine saygılarımızla sunarız.

HES Kodunu Nasıl Alırım?

HES kodu üç yöntem ile alınır,

HES kodunuzu;

• Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
  • 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
    • HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek,
    • e-Devlet üzeriden buraya tıklayarak,
    •  e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
    • 18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz.

HES KODU NASIL ALINIR: https://bit.ly/2EonrRZ

HES KODU 'KARE KOD' HALİNE NASIL GETİRİLİR: https://bit.ly/3iRFe2Y