BASIN ODASI

Hannover Metal İşleme Fuarı

Hannover Metal İşleme Fuarı03 Ekim 2013 Perşembe 09:57

Konya Ticaret Odası 20 kişilik heyetle Hannover Metal İşleme Fuarı’na katıldı. KTO heyeti; Hannover Sanayi ve Ticaret Odası ve Hannover Ticaret Ataşeliği’nin düzenlediği toplantıda mesleki eğitim sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası 20 kişilik heyetle Hannover Metal İşleme Fuarı’na katıldı. Organizasyon kapsamında KTO heyeti; Hannover Sanayi ve Ticaret Odası ve Hannover Ticaret Ataşeliği’nin düzenlediği toplantıda mesleki eğitim sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Konya Ticaret Odası 20 kişilik heyetle Hannover Uluslararası Makine ve Metal İşleme Fuarı’na katıldı. Almanya’nın Hannover kentinde metal işleme makinaları sektöründe iki yılda bir düzenlenen ve dünyanın bu alandaki en büyük ihtisas fuarı olarak bilinen Uluslararası Makina ve Metal İşleme Teknolojisi (EMO) fuarına 43 ülkeden 2 bin 100 şirket ürünlerini sergiledi. Toplam 150 bine yakın ziyaretçinin katıldığı fuara katılan Konyalı firmalar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. KTO Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu Başkanlığındaki KTO heyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet GÜNAY, Hannover Ticaret Ataşesi M. Kudret CERAN ile Hannover Sanayi ve Ticaret Odası yetkilileri ile bir araya gelerek sektörde işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

- MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ İNCELENDİ

Ziyarete katılan KTO heyeti, Oda öncülüğünde kurulması planlanan Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili olarak KSM Castings Group GmbH firmasında incelemede bulundu. Hannover Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden heyet Hannover Ticaret Ataşeliği’nin işbirliğinde düzenlenen toplantıda mesleki eğitim sistemi ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu. KTO Yönetim Kurulu Üyesi Cihangir Mıhoğlu, Konya Ticaret Odası’nın hazırladığı mesleki eğitim merkezi projesi hakkında sunum yaptı. Mıhoğlu “Odamız öncülüğünde hazırladığımız proje için Kalkınma Bakanlığı’ndan ön onay alınmıştır. Projenin hazırlık aşamasında Avrupa’da uygulamalar içerinde en başarılı örneklere sahip Almanya sistemini inceliyoruz. Almanya sistemini şehrimizin ihtiyaç ve şartlarına uyarlayacak bir model uygulayacağız” dedi.

- “ORGANİZASYONLAR TÜM ÜYELERİMİZE AÇIKTIR”

Fuar ziyaretini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın dış ticaretinde önemli yeri olan Almanya’nın Türkiye’nin önemli bir ticaret partneri olması ve son dönemde AB’de yaşanılan krize rağmen büyümesini sürdürmesi sebebiyle Almanya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini söyleyerek “İhracatımızı artırmak için şehrimizin yurt dışında tanıtımı ve bu çerçevede iş bağlantılarının sağlanmasına büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda dış ticaretinin büyük bölümünü fuarlarla sağlayan Almanya’da düzenlenen uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz. Almanya düzenlenen uluslararası fuarlar düzenlenen sektörde dünyanın buluşma noktası oluyor. Konyalı firmalarımızı açısından son derece faydalı olan bu organizasyonlara devam edeceğiz. Düzenlediğimiz yurt dışı fuar ve B2B organizasyonları tüm üyelerimize açıktır. Sektörlerinde bu tür organizasyonların düzenlenmesini talep eden üyelerimiz meslek komiteleri temsilcileri vasıtasıyla taleplerini odamıza iletebilirler. Yeterli sayı sağlandığı takdirde Oda olarak KOSGEB desteğiyle organizasyonu düzenleriz” dedi.

kto---hannover-emo-fuar-(1).jpghannover2.JPGhannover3.JPGhannover4-001.JPG