Güncel Faaliyet (Nace) Kodlarının Bildirilmesi

Güncel Faaliyet (Nace) Kodlarının Bildirilmesi25 Ağustos 2015 Salı 09:16

Vergi dairesinden alınacak yeni faaliyet kodunu gösteren mükellefiyet belgesi ile Oda Sicil Müdürlüğüne başvurarak Odamız kayıtlarında da bu değişikliğin yaptırılması gerekmektedir.

2015 yılı başına kadar her yıl vergi dairelerine verilmekte olan mükellef bilgileri bildirimi beyanı ile faaliyet (nace) kodları güncellenmekte idi. Ancak 2015 yılı başından itibaren vergi dairelerine verilen mükellef bilgileri bildirimi beyanı verme zorunluluğu kaldırılmıştır. Bundan dolayı faaliyet kodu yaptığı işle uyumlu olmayan veya faaliyet kodu değişmiş olan üyelerimizin öncelikle bağlı oldukları vergi dairelerine başvurarak firmalarına uygun faaliyet kodu değişikliğini yaptırmaları gerekmektedir. Yapılacak bu değişikliğin ardından vergi dairesinden alınacak yeni faaliyet kodunu gösteren mükellefiyet belgesi ile Oda Sicil Müdürlüğüne başvurarak Odamız kayıtlarında da bu değişikliğin yaptırılması gerekmektedir.

Tüm üyelerimizin bilgilerine sunulur.