GERİYE YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMAK HAKKINDA DUYURU

GERİYE YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMAK HAKKINDA DUYURU04 Nisan 2018 Çarşamba 14:38

GERİYE YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMAK HAKKINDA DUYURU

GERİYE YÖNELİK İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMAK

HAKKINDA DUYURU

Son Başvuru Tarihi: 01 Haziran 2018

Sayın Üyemiz,

01.04.2018 tarihinden önceki dönemlere ilişkin olmak üzere tüm şartları taşıdığı halde 5510 sayılı , 4447 sayılı, 6111 sayılı kanun veya diğer kanunlarla sağlanan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış işverenler ile 01.04.2018 tarihinden önce yararlanılan prim teşviki, destek ve indirimlerin değiştirilmesine yönelik talepte bulunan işverenler tarafından en son 01.06.2018 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması halinde, yararlanılmamış olan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılabilir veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimleri başka bir prim teşvik, destek ve indirimi ile değiştirilebilecektir.

Burada önemli olan husus, geriye yönelik teşvik, destek ve indirimlerden yararlanmak veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimleri başka bir prim teşvik, destek ve indirimi ile değiştirilebilmek için SGK' ya 01.06.2018 tarihine kadar yazılı olarak başvurmak şarttır. Aksi halde bu madde hükümlerinde yararlanmak mümkün değildir.

01.06.2018 tarihinden sonra ise gerekli tüm koşulların sağlanmış olması ve yararlanılmayan ayı/dönemi takip eden altı ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat edilmesi şartlarıyla, başvuru tarihinden geriye yönelik en fazla altı aya ilişkin olmak üzere, yararlanılmamış olan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılabilir veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimleri başka bir prim teşviki, destek ve indirimi ile değiştirilebilir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.