KURULUŞ TESCİLİNDE İSTENECEK EVRAKLAR

Bir ticari işletmeyi kısmen dahi olsa kendi adına işleten kimseye tacir denir (TTK m.12)
Gerçek kişi tacirin ticaret unvanı kısaltılmadan yazılan  ad ve soyadından meydana gelir. Ad ve soyadına TTK.nın 46. maddesine uygun ekler yapılabilir. Unvanda; ortaklık bulunduğu izlenimini yaratacak çoğul ekler, başka kişilerin adları ve yabancı kelimeler kullanılmamalıdır.

İşletme sahibinin velayet veya vesayet altında bulunması veyahut kendisine bir yasal danışman atanmış olması gibi ehliyeti ilgilendiren hallerde bu durum ve veli, vasi veya yasal danışmanın kimler olduğu tescil edilir. Bu durumların sonradan meydana gelmesi halinde de aynı hüküm uygulanır.

1. Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben dilekçe
  2. Taahhütname 1 adet.
  3. Belediyeden alınmış adres tespiti yazısı fotokopisi 1 adet
  4. Gerçek kişinin ev ve iş adresi, iştigal konusu ve unvanını gösterir Noter veya Ticaret Sicili Müdürü huzurunda atılmış üç imzalı Tescil Talepnamesi. (Öncelikle Mersis üzerinden başvuru yapılacak. Müdürlüğümüzün onayından sonra notere veya Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne onaylattırılacak.) 1  Adet
  5. Gerçek kişi kaydına ait harici temsilci ataması var ise şahsın unvanını gösterir Noter veya Ticaret Sicili Müdürü huzurunda atılmış üç imzalı Tescil Talepnamesi. (Noter veya Ticaret Sicili Müdürlüğü onaylı 1 Adet)
  6. Vergi levhası fotokopisi 1 adet
  7. Ticaret Sicili kayıt beyannamesi
  8. Eczacılar için Eczacılar Odasına Kayıtlı olduğuna dair belge
  9. Gerçek kişiler için oda kayıt beyannamesi
YUKARIDA İSTENİLEN EVRAKLARDAN BİRER ADET ODA SİCİL SERVİSİNE AYRICA VERİLECEKTİR.