Genel yatırım teşvik belgesi hizmetini KSO dan alabilirsiniz.

Genel yatırım teşvik belgesi hizmetini KSO dan alabilirsiniz.31 Ocak 2012 Salı 12:00

Konya Sanayi Odası’nda yatırımcıya KDV istisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyeti avantajı sağlayan Genel Yatırım Teşvik Belgesi hizmeti verilmeye devam etmektedir.

14.07.2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar kapsamında Genel Yatırım Teşvik Belgesi Müracaatı, Yerli ve İthal Makine Liste Değişikliği, Süre Uzatımı ve Kapatma İşlemleri Konya Sanayi Odası’nda yapılmaktadır.

Asgari Yatırım Tutarı 500.000 TL olan Genel Yatırım Teşvik Belgesi, yatırımcılara KDV istisnası ve Gümrük Vergisi Muafiyeti avantajları sağlamaktadır.

Genel Yatırım Teşvik Belgesi alan Sanayiciler şu avantajlardan yararlanabilecekler:

KDV İstisnası;
Belge kapsamında yatırımcı tarafından alınacak yerli ve ithal makine-teçhizatın % 18 olan KDV’si harcama esnasında ödenmeyecektir.

Gümrük Vergisi Muafiyeti;
Belge kapsamında makine-teçhizat ithalatı yapan firmalar, Gümrük Vergisi ve Toplu Konut Fonu’ndan istisnadır.

Saygılarımızla.