BLOG >> KTO RAPORLARI >> MEHMET ÖZÇELİK

GELİŞMEKTE OLAN EKONOMİDEN, DEVLER LİGİ YOLCULUĞUNA: YIKICI DÖNÜŞÜM KARŞISINDA TÜRKİYE EKONOMİSİ22 Şubat 2016 Pazartesi 14:19

Geçmişten günümüze, ülkelerin konjonktüre bağlı olarak farklı dönemlerde ekonomik, sosyal ve politik hedefler ortaya koyduklarını ve bu hedefleri gerçekleştirebilmek amacıyla da bir takım reform paketlerini hayata geçirdiklerini görmekteyiz.

Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler de, ekonomik sorunlarını aşabilmek, sürdürülebilir bir büyüme trendi yakalayabilmek, yüksek katma değeri olan ürünler üretebilmek, nitelikli işgücü ve yeni istihdam alanları oluşturarak işsizliği makul seviyelerde tutabilmek gibi hedefleri doğrultusunda bir dizi ekonomik, sosyal ve siyasi reformları hayata geçirmektedir.[Devamı]