GELİR KAYBI ve KİRA DESTEĞİ HAKKINDA

GELİR KAYBI ve KİRA DESTEĞİNDEN

HENÜZ FAYDALANMAYAN ÜYELERİMİZ İÇİN DUYURU

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere Ticari işletmeleri Covid-19 salgınını olumsuz etkilerinden korumak amacıyla 22.12.2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; 3 ay süreyle ödenmek üzere aylık 1.000 Türk LirasıGelir Kaybı Desteği” verilmesi ve İlimizin büyükşehir olmasından dolayı aylık 750 Türk Lirası tutarında “Kira Desteği”nde bulunulmuştur.

Bahse konu desteklerden;

• 14.12.2020 tarihinden önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler,
  • Esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkârlar,
  • Faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler,
  • Faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan “esas faaliyet konusu” Bakanlık tarafından desteklenen NACE kodları arasında yer alan esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirler,
  • Kira desteği için işyeri kira olanlar

Faydalanabilmektedir.

Bu itibarla, söz konusu desteklerden faydalanmak üzere yukarıda açıklanan kapsamda yer alan ticaret erbabının başvuruları kabul edilmekte olup kapsamın dışında kalanlar destekten yararlanamamaktadır.

Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler kapsamında; Odamıza kayıtlı olup yukarıdaki şartları taşımasına rağmen henüz destek başvurusunda bulunmayan işletmeler tespit edilmiştir.

Üyelerimizin hak kaybına uğramaması ve devletimizin ilgili desteklerinden faydalanması amacıyla girişimlerde bulunmasını önemle hatırlatırız.

• Başvurular yalnızca e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacaktır.
  • Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.