GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ

GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ22 Ocak 2019 Salı 15:55

Ücretsiz Mobil Yazılım Eğitimlerine DavetlisinizSon Başvuru: 22 Şubat 2019

Sayın üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell iş birliğinde kadınların yazılım konusunda, istihdam kapasitesini ve girişimciliği artırmak amacıyla “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi” başvuruları başlamıştır.

Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.

Mobil teknolojiler geliştirerek bu alanda çalışmak isteyen 18 yaş üzeri kadınlar 22 Şubat 2019’a kadar başvuruda bulunabilecekler.

Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verilecektir. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış “Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın” online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacaktır.

“Eğitim süreci, “proje geliştirme” ve “final” olmak üzere 3 aşamadan oluşan projeye başvurular, internet üzerinden gerçekleşiyor. Tamamen ücretsiz projeye katılım için   https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar internet adresinden başvurulacaktır.

Eğitim Aşaması:

Eğitim Adı

Sınıf İçi Eğitim Tarihleri

Online Eğitim Tarihleri

Sınavı Tamamlama İçin Son Tarih

Android 201

16-17 Mart

Android 301

23-24 Mart

16 Mart – 5 Nisan

5 Nisan öğlen 12:00

Android 401