Geçici Plakanın “D” Grubu Belgesinde Problem Çözüldü!..

Geçici Plakanın “D” Grubu Belgesinde Problem Çözüldü!..25 Nisan 2012 Çarşamba 08:13

“D” Grubu Geçici Trafik Belgesi alma zorunluluğu probleminin çözülmesi için İçişleri Bakanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuş ve Geçici Plakanın “D” Grubu Belgesinde aranan vekâlet şartı kaldırılmıştır.

Uluslararası taşımacılık faaliyeti dışında çeşitli nedenlerle kesin ihraç veya sergi, fuar, gösteri, test ve benzeri amaçla geçici ihracat/ithalat kapsamında yurtdışına çıkış yapmak ve/veya yurda giriş yapmak isteyen taşıtların izinlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca düzenlendiği; bu kapsamda, sınır kapılarımızdan kendi tekerlekleri üzerinde boş olarak giriş-çıkış yapacak araçların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na yapacakları çıkış izni başvurularında,  01.04.2012 tarihi itibariyle "D” Grubu Geçici Trafik Belgesi ve Plakaları ile işlem yapılması gerektiği 13.03.2012 tarihli ve 5702 sayılı Makam Oluru ile uygulamaya konulmuştur. “D” Grubu Geçici Trafik Belgesi alma zorunluluğu olan firmalar yeni uygulamaya konulan bu düzenlemenin mağdurları olduklarını belirterek, Konya Ticaret Odası Başkanı Sayın Selçuk ÖZTÜRK Bey’e mağduriyetlerini belirtmişlerdir.

Konya Ticaret Odası Başkanlığınca yukarıdaki konuyla alakalı mağduriyetlerini belirten firmalar neticesinde İçişleri Bakanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuş ve Geçici Plakanın “D” Grubu Belgesinde aranan vekâlet şartı kaldırılmıştır. Artık ihracatçılarımız Geçici Plakanın “D” Grubu belgesini alırken YURTDIŞINDAKİ MÜŞLERİLERİNİN VEKALETİ ARANMAKSIZIN “D” Grubu Geçici Trafik Belgesi alabilecekleri tarafımıza bildirilmiştir.

Ayrıca, ithalat ve ihracat yapan firma aynı olmak şartıyla romörk ve dorse (araç üstü ekipmanları) ihraç eden üyelerimiz araç üzerinde yük ve yolcu taşıyabileceklerdir.

Üyelerimizin bilgilerine arz olunur.

Not: Konu ile ilgili sıkıntı çeken üyelerimizin sorunlarının devam etmesi halinde en kısa sürede Konya Ticaret Odasına bildirmeleri rica olunur.

KONYA TİCARET ODASI