Konya-1 °C

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzni

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzni16 Ağustos 2017 Çarşamba 16:32

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Sanayi ve diğer Sektörde Çalışma İzni Hakkında

Sayın Üyemiz,

Ülkemizde yaşayan geçici koruma sağlanan yabancıların çalışma hayatına kazandırılması amacıyla “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” 11.01.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İlimizde yaşayan geçici koruma sağlanan yabancılarla ilgili yapılan çalışmaların daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi, sorunların değerlendirilmesi ve çözüme kavuşturulması için Sayın Valimiz başkanlığında 3 Ağustos 2017 tarihinde Konya Valiliği Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda kurum yöneticileri kendi faaliyet alanları ile ilgili olarak geçici koruma sağlanan yabancılar konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.

Bu nedenle, Yönetmelik esas alınarak hazırlanan ve geçici koruma sağlanan yabancıların istihdamında işverenlerimize katkı sağlayacağı düşünülen “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Sanayi ve diğer Sektörde Çalışma İzni” konulu bilgi notu ekte sunulmuştur.

Bilgilerinize sunulur.

EK: Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzni Bilgi Notu