BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) Nedir, Nasıl Ölçülür? Konya’nın GSYH Verileri 2004-201402 Mart 2017 Perşembe 10:45

Türkiye, mazisinden aldığı güçle istikbale doğru koşar adımla büyümek isteyen bir ülke. Bulunduğu coğrafi konumun da etkisiyle dünyanın gözü üstünde. Gerek dost gerek düşman onlarca devlet, ülkemizin her türlü hareketini neredeyse günlük takip etmekte.

İşte tam da bu noktada, Türkiye’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ulaşılmak istenen bir hedef ön plana çıkmıştır. Yani sürekli dile getirilen 2023 hedeflerinden birisi de Türkiye'yi dünyanın en büyük Gayri Safi Yurtiçi Hasılasına (GSYH) sahip ilk on ekonomiden biri haline getirmektir.
Ekonomi ile meşgul olanlar, siyasetçiler veya iktisat öğrencileri için bilindik bir tabir olan bu GSYH nedir? Yenir, içilir veya elle tutulur bir şey midir? Büyüklüğü mü iyidir, yoksa küçük kalması mı? Hesaplaması kolay mıdır, zor mu? Bu çalışmada, merak edilen GSYH mefhumu ve Türkiye verileri ana başlığında Konya ve diğer iller mukayesesi ele alınmaktadır.[Devamı]