Fransa'ya İhracat Yapacak Firmalarımıza Yönelik Uyarı

Fransa'ya İhracat Yapacak Firmalarımıza Yönelik Uyarı27 Temmuz 2021 Salı 12:19

Fransa'ya İhracat Yapacak Firmalarımıza Yönelik Uyarı

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıda, Lyon Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği'nden alınan yazıda Fransa'da tanınmış firmalar adına ürün alacaklarına dair bazı art niyetli kişilerin işletmelerimiz ile iletişime geçtiği açıklanarak, bu şekilde irtibat kuranların kimlik teyidinin ilgili firmalardan yapılması gerektiği belirtilmiştir.

Yazıda devamla, iletişime geçen kişilerce kullanılan e-posta adresinin Fransız firmasının ismini taşıyan bir uzantısının olmasına, Fransız firmasının resmi evrakının iletilmesine (bilanço vb.), yapılan tekliflerde veya sözleşmelerde Fransız firmasının mührünün kullanılmasına kesinlikle güvenilmemesinin firmalarımızın kayıp yaşamaması açısından önemli olduğu ifade edilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.