BASIN ODASI


Fransa Kınama
24 Ocak 2012 Salı 12:00Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Meclisi’nin ardından Senato’da da kabul edilmesini sert bir dille eleştirdi.
Sayı : 2012/007
Konu : Fransa Kınama 24.01.2012
BASIN BÜLTENİ
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransa Meclisi’nin ardından Senato’da da kabul edilmesini sert bir dille eleştirdi.
Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Fransa Senatosu tüm girişim ve uyarılara rağmen Meclis’ten geçen yasayı onaylayarak tarihi hata zincirine bir halka daha eklemiştir. Yasanın, Yasalar Komisyonu’nda anayasaya aykırı olduğu da kabul edilmişken sorumsuz davranışında ısrar eden Fransa Senatosu, Türkiye ile diplomatik ve ekonomik ilişkilerin zarar göreceğini umursamamaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle kabul edilen bu yasa Ermeni oylarını kazanmak içim yapılırken kendi vatandaşlarının ifade ve düşünce özgürlüğünü hiçe saymak demokratik bir devlette çelişki oluşturmaktadır. Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde istemediğini açıkça ifade eden Sarkozy, birliğin içinde bulunduğu durumu değerlendirmek yerine yaklaşan seçimleri Ermeni oylarıyla kazanmayı planlamaktadır. Liderlik sorunu çeken Avrupa Birliği’nin bu anlayışla dağılma sürecine girmesi kaçınılmaz olacaktır. Gelinen noktada, Türkiye ve Fransa arasındaki tamiri mümkün olmayan ilişkilerde sorumlu taraf Fransa’dır. Türkiye’nin Fransa’yla ticari ilişkilerini durdurması ve Fransa mallarının boykot edilmesine yönelik bir karar alınması durumunda bu kararı Konya Ticaret Odası olarak destekleyeceğiz”
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: CM Bilişim