FORM-A BELGELERİNİN MEDOS ÜZERİNDEN DÜZENLENMESİ

FORM-A BELGELERİNİN MEDOS ÜZERİNDEN DÜZENLENMESİ22 Aralık 2020 Salı 13:39

Form-A Belgelerinin MEDOS Üzerinden Düzenlenmesi

TOBB’den Odamıza gönderilen yazıda Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, Avrasya Ekonomik Komisyonu’na üye ülkeler de dahil olmak üzere, ülkemizin ihracatta düzenlediği diğer ülkelere muhatap Özel Menşe Şehadetnamesi (Form-A) Belgesi’nin 11 ve 12 no.lu hanelerinde ilgili belgenin onaylandığı Odanın bulunduğu il/ilçe esas alınmak kaydı ile “il (ya da ilçe) / TURKEY şeklinde ibarelerin eklenmesinin uygun görüldüğü belirtilmiştir.

Bu kapsamda, 15 Aralık 2020 tarihinden itibaren söz konusu ülkelere Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi üzerinden düzenlenecek olan FORM-A Belgelerinin 11 ve 12 no’lu hanelerinde, Ticaret Bakanlığı’nın talimatı gereği belgeyi onaylayan Oda’nın bulunduğu “il (ya da ilçe)/ TURKEY şeklinde ibareler yer alacaktır.

Saygılarımızla.