BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

FOMC VE FED KARARLARI

FOMC VE  FED KARARLARI15 Ocak 2015 Perşembe 15:55

FOMC (The Federal Open Market Commitee), ABD Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi'dir. Federal Rezerv Sistemi'nin para politikalarını oluşturan en önemli bölümüdür.

FOMC'yi, Guvernörler Kulübü'nün 7 üyesi ve 5 FED Bankası başkanı oluşturur. New York FED Bankası başkanı toplantıya sürekli katılırken, diğer FED Bankası Başkanları rotasyon usulüyle her yılbaşında değişerek görev yaparlar.

FOMC, ekonomik büyüme oluşturan, fiyat istikrarı sağlayan, uluslararası ticaret ve ödemelerin kabul edilebilir bir düzeyde olmasını destekleyen bir politikanın oluşturulmasından sorumludur. FOMC, ABD devlet ve federal kurumlarının menkul kıymetlerinin alım ve satımının gerçekleştirildiği açık piyasa işlemlerinde temel kararları alır. Böylece mevduat kurumlarının rezervi etkilenerek, ABD ekonomisinde paranın maliyeti ve kullanılabilirliği belirlenir.[Devamı]