Entegre Çevre Bilgi Sistemi

Entegre Çevre Bilgi Sistemi23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:01

Hali hazırda kullanılmakta olan Çevre Bilgi Sistemi günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden geliştirilmiş ve 11.05.2018 tarihi itibariyle kapatılarak Entegre Çevre Bilgi Sistemi devreye alınmıştır.

T.C. Konya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün odamıza göndermiş olduğu yazıda;

Bilindiği üzere, işletmeler çevre mevzuatı kapsamında yapılacak iş ve işlemlerin bir kısmını çevre bilgi sistemi üzerinden yapmaktadır. Çevre Bilgi Sisteminin (online.cevre.gov.tr) daha kapsamlı hale getirilmesi için Entegre Çevre Bilgi Sistemi, İzin ve Lisans Sistemi ve Yeterlik Sistemleri geliştirme çalışmaları tamamlanmış ve yeni uygulamalar yayına alınmıştır.

Entegre Çevre Bilgi Sistemine, tüm işletmelerin online çevre sisteminde bulunan kayıtlarının aktarılması ve yeni kayıtların yapılması için https://ecbs.cevre.gov.tr/KullaniciIslemleri/Giris sayfasından, işletme yetkilisinin e- devlet şifresi ile giriş yapması gerekmektedir.

Yeni kayıt işlemi yapan işletmelerin, Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) kayıt başvuru formu çıktısı ile başvurması gerekmektedir.  Online çevre sisteminde bulunan kayıtlarının aktarılması işlemini yapacak olan işletmelerin, sisteme giriş yaptıktan sonra bilgilerin güncellenmesini müteakip "İl Müdürlüğüne gitmeden ECBS'ye aktar." veya "İl Müdürlüğü Dilekçe İle Onay" seçeneklerinden birini seçmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğü Dilekçe Onay seçeneğini seçtikleri takdirde Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) kayıt başvuru formu çıktısı ile başvurmaları gerekmektedir.  Söz konusu işlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili olarak yardım almak için https://sss.csb.gov.tr/siksorulansorular/detay/1085?uygulamaid=39 web sayfasındaki videolardan faydalanılabilir.

Ayrıca, Mobil Atık Takip Sistemi (MOTAT) 2016 yılı itibarı ile kullanıma açılmış ve mobil cihazı bulunan tüm taşıma firmaları tarafından kullanılmaktadır. UATF basımı ve kullanımı durdurulduğundan, atık taşıma işlemi başlamadan önce atık üreticisi tarafından; Atık Yönetim Uygulaması üzerinden "Atık Gönderim İşlemleri" menüsü altında yer alan "Taşıma Talebi Ekleme"  ekranından taşıma talebinin yapılması ve atık yüklemesi esnasında mobil cihaza TKN ve TDN girişi yapılmasıyla birlikte sistem tarafından otomatik olarak "Taşıma Numarası" (basılı UATF'nin yerine geçen) oluşturulmakta olup, bu bağlamda Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) atık taşıma işlemleriyle alakalı belge veya form sunmaya gerek kalmamıştır.

Üyelerimize önemle duyurulur.