EKONOMİ BAKANLIĞI İHRACAT DESTEKLERİ

Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yardımları, yurtdışına açılma sürecinde firmalarımıza her safhada destek sağlanmasını amaçlayan bütünsel bir bakış açısıyla sürdürülmektedir. Yatırım-üretim-istihdam-ihracat değer zincirinin tüm halkalarına yönelik politikalar oluşturularak, Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma ve hedef pazara giriş konularında gelişme kaydedilmektedir. Destek sistematiğinde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma olmak üzere üç olgunluk seviyesi bulunmaktadır.

Ekonomi Bakanlığı tarafından sürekli olarak güncellenen ve ihracata yönelik desteklerin kanun/yönetmelikler ile madde halinde belirtildiği bilgilere aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.