BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI VE ETKİLERİ “KTO STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ”

DÜŞÜNCE KURULUŞLARI VE ETKİLERİ “KTO STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ”22 Şubat 2016 Pazartesi 15:16

Bu rapor; ilk olarak “Düşünce Kuruluşu” kavramının neler içerdiğini, ortaya çıkış hikâyesini ve hangi ülkelerde etkin rol oynadığını anlatmayı hedeflemektedir. Raporun ikinci hedefi ise; genelde Türkiye, özelde ise Konya merkezli düşünce kuruluşlarına yönelik bir durum tespiti ve kurulması planlanan yeni düşünce kuruluşu/araştırma merkezi hakkında görüş ortaya koymaktır.
Düşünce Kuruluşları (Think Tank), 20. asrın son yıllarından başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte, uluslararası ilişkiler başta olmak üzere devlet politikalarının şekillenme sürecinde etkisini sürekli artıran bir konumda yer almıştır.[Devamı]