BASIN ODASI

Dünya Traktör Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluştu

Dünya Traktör Üreticileri Konyalı Firmalarla Buluştu01 Ekim 2017 Pazar 12:36

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği ''B2B Traktör - Konya'' organizasyonu 9 ülkeden 17 traktör firmasının katılımıyla tamamlandı.

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği ''B2B Traktör - Konya'' organizasyonu tamamlandı. 9 ülkeden 17 traktör firmasının katılımıyla iki gün süren organizasyonda, Konyalı firmalar toplam 680 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk organizasyonu ziyaret ederek, katılımcı firma temsilcileri ile bir araya geldi.

Konya Ticaret Odası’nın, MEVKA işbirliği ile düzenlediği ''B2B Traktör- Konya'' organizasyonunda dünya traktör üreticileri Konyalı firmalarla bir araya geldi.  Organizasyon çerçevesinde traktör üretiminde önemli pazar payına sahip Hindistan, Belçika, Çekya, İran, Pakistan, Ukrayna, Rusya, Romanya ve Türkiye’den 17 firma temsilcisinin katıldığı görüşmelere Konya’dan 40 firma katıldı. 2 gün süren görüşmelerde, 680 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Bayır Hotel’de düzenlenen organizasyonun kapanışında katılımcı firmalarla bir araya geldi.

Programda firma temsilcilerine hitap eden Başkan Öztürk, “Tarımsal mekanizasyon sektöründe Konya Türkiye’nin lideri konumundadır. Tarım Makinaları Sektöründe, Konya, traktörlerde kullanılan parçaların yüzde 90’ını ve tarım makinalarında kullanılan parçaların yüzde 100’ünü üretmektedir. Konya bu sektörde Türkiye pazarının yüzde 65’ine sahiptir. Türkiye tarım makinaları ve aletleri ihracatının yüzde 45’ini Konya gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük Avrupa-Asya’nın üçüncü büyük tarım ve tarımsal mekanizasyon fuarı Konya’da düzenlenmektedir. Konya bu özellikleri ile sektörde dünya ticaretinin merkez şehirlerinden biridir. Bu organizasyonda kurulan işbirliği bağlantılarının devam edeceğini düşünüyoruz. Yurt dışından katılan firma temsilcilerini Konya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Öztürk katılımcı firma temsilcilerine plaket takdim etti.

Organizasyonu değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Uluslararası ticarette yüz yüze ikili iş görüşmeleri organizasyonları giderek daha tercih edilir hale gelmiştir. Bu kapsamda şehrimize gelen iş heyetleri Konya’nın gelişimini ve ticari potansiyelini yakından görmektedirler. Traktör sektörüne yönelik üretim ve ticaret yapan Konyalı firmalarımızın, dünyanın önemli ana sanayi firmalarının yetkilileri ile direkt olarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmesi açısından son derece faydalı bir organizasyon olmuştur. Konya’nın ihracat hedeflerine katkı ağlamak amacıyla tüm kurumlarımızla işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘B2B Traktör – Konya’ organizasyonunun düzenlenmesinde MEVKA ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.