BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

DOLAR ENDEKSİ (DXY) NEDİR? FİNANSAL PİYASALARA ETKİLERİ NASIL OLUR?

DOLAR ENDEKSİ (DXY) NEDİR?  FİNANSAL PİYASALARA ETKİLERİ NASIL OLUR?31 Ocak 2019 Perşembe 17:26

Küreselleşme tabiri 20. yüzyılın son dönemlerinde popülerliğini iyice artırmış ve “dünyanın artık küçük bir köy haline geldiği” söylemi hafızalara kazınmıştı. Gelişen ve gün geçtikçe yeni yüzüyle karşımıza çıkan teknolojik hamleler, dünya üzerindeki her o

Türkiye iç piyasasında takibi en çok yapılan göstergelere bakıldığında BIST 100 endeksi, gösterge bileşik faizi ve son dönemde özellikle dolar/TL kurunun ilk sıralarda yer aldığı görülmektedir. Bununla birlikte, ticaret savaşları, ambargolar, yaptırımlar gibi farklı başlıkların dahi dünyayı tamamen etkileyebildiği bir dönemde yurtiçi piyasalardaki göstergeler yetersiz kalmakta ve yurt dışı göstergeleri de önemsemek gerekmektedir.

Finansal piyasalar anlamında yurt dışı göstergeler incelenecek olursa çok farklı listeler ortaya konabilir. Fakat kim tarafından hazırlanırsa hazırlansın, Dolar Endeksi (DXY) yurt dışı göstergelerin olmazsa olmazlarından olarak listenin ilk sıralarında yer alacaktır. [Devamı]