DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ DUYURULARI

DIŞ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ DUYURULARI15 Kasım 2016 Salı 10:42

Sayın üyemiz; çeşitli kurum ve kuruluşlardan Odamıza ulaşan duyurular aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  ile Suudi Arabistan Gümrük İdaresi Başkanları 4. Toplantısının Riyad’da gerçekleştirildiği belirtilerek, Toplantıda gündeme getirilmesi istenen hususların karşılıklı olarak tartışıldığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla toplantıda gündeme getirilen hususların:

-Suudi Arabistan’ın TIR Sözleşmesine taraf olması,

-ihracatçılarımızın SASO standart belgeleri konusunda yaşadığı sıkıntılar,

-Türk Şoförlerinin yaşadığı vize sıkıntıları,

-ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlar,

olarak sıralandığı ifade edilmiştir.

Aynı yazıda ayrıca Suudi Arabistan tarafından;

-Bazı Türk ihracatçıların düşük kıymet beyanında bulunduğu, bazı Türk ihraç mallarında menşe işaretinin bulunmadığı, çift menşe işareti bulunduğu ya da kolayca çıkabilen yapışkanlar ile gösterildiği ve bazı Türk ihraç mallarının uluslararası markaların taklitleri olduğu,

-Bazı Türk ihracatçıların Suudi gümrüklerinde belgelerini geç teslim ettiği,

-Bazı Türk şoförlerinde Suudi Limanlarına başka araçlar için düzenlenen vizeler ile geldiğinin ifade edildiği belirtilerek, benzer sorunların devam etmemesini teminen ihracatçılarımızın uyarılmasının  talep edildiği belirtilmiştir.