Dış Ticaret Müdürlüğü-Duyuru

Dış Ticaret Müdürlüğü-Duyuru25 Mayıs 2017 Perşembe 12:29

AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE ÖDÜLLERİ 2017 TÜRKİYE PROGRAMI BAŞVURULARI

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke ve Türkiye'de sürdürülebilirlik ve inovasyon konusunda başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan işletmelere verilen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri; çevresel, sosyal ve ekonomik konuları bütüncül bir şekilde yöneten işletmelerin yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Firmalar; Yönetim Ödülü, Ürün/Hizmet Ödülü ve Süreç Ödülü olmak üzere başvurularına göre toplam 3 kategoride ödül almakta ve Türkiye'de dereceye giren firmalar AB düzeyinde yarışmaya hak kazanmaktadır.

Ödüllerin Türkiye Programı Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile düzenlenmektedir.

Avrupa kamuoyunda bilinirliği çok yüksek olan ödüller, ülkemiz ve işletmelerimiz için prestijli bir teşvik aracı niteliğinde olup; ödül almaya hak kazanan firmalar, AB Çevre Ödülleri Logosu'nu bir ekoetikek olarak ödülü aldıkları yıldan itibaren 2 yıl boyunca pazarlama, marka yönetimi, halkla ilişkiler, kurumda iletişim, sosyal sorumluluk vb. faaliyetlerinin her aşamasında ücretsiz kullanım hakkı elde etmektedir.

Son başvuru tarihi 30 Haziran 2017 Cuma olan yeni dönem ödül programına başvuru ve ayrıntılı bilgi için www.rec.org.tr/projeler/abco web sitesi ziyaret edilebilir.