DIŞ TİCARET GENEL DUYURULAR

DIŞ TİCARET GENEL DUYURULAR21 Kasım 2017 Salı 15:39

Dış Ticaret Genel Duyurular

ETİYOPYA-FUAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen 09.11.2017 tarih, 17377 sayılı yazıda,  Federal Demokratik Etiyopya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden gelen yazıya atfen ‘Ozzie International Events’ tarafından 22-23 Mart 2018 tarihlerinde, Sheraton Addis Hotel, Addis Ababa’da, ‘African Business Opportunity and Investment Expo 2018’ düzenleneceği bildirilmektedir.

Fuara katılmak isteyenlerin www.africanbusinessopportunity.com adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Fuara ilişkin bilgiler ve katılım koşulları Birliğin web sitesinde (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-Etiyopya” bölümünde ekli bulunan dokümanda yer almaktadır.

NİJERYADAKİ YATIRIM TEŞVİKLERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıda;

Ekonomi Bakanlığı’nın ilgi kayıtlı yazısında, Nijerya Yatırım Promosyon Komisyonu (NIPC) ve Federal Gelir İdaresi Hizmetleri (FIRS)’nin, 31 Ekim 2017 tarihinde yayımladığı, “Nijerya’da Yatırım Teşvikleri Özeti” belgesinde genel olarak yer verilen teşvikler belirtilmiştir.

Bu çerçevede, genel olarak vergi temelli teşviklere, tarım, katı mineraller, imalat, turizm/konaklama ile petrol ve doğalgaz sektörlcrine özgü teşviklere, tarife temelli teşviklere ihracat teşviklerine özel ekonomik bölgelere yönelik teşviklere yer verilmiş olup, detaylı bilgi ve ilgili kamu otoritelerinin iletişim bilgilerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-Nijerya” bölümünde yer alan belgeden ulaşılabilmektedir.

AUTOMECHANIKA DUBAI 2018

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, İstanbul Ticaret Odası'nın yazısına istinaden, 1-3 Mayıs 2018 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'nde düzenlenecek olan Automechanika Dubai fuarının Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Automechanika Dubai Fuarının; otomotiv yedek parça, aksesuar ve modifiye, bakım ve onarım, bakın ve yenileme, elektronik donanım ve sistemler, oto yıkama, parça ve sistemleri, yönetim ve dijital çözümler konularında Ortadoğu otomotiv endüstrisinde lider fuar olarak nitelendirildiği ve İTO tarafından Hall 5 ve 6’da katılımın sağlanacağı iletilmektedir.

Ayrıca, Automechanika Dubai Fuarı’na milli iştirak katılım ücretinin 760,- ABD $/m2 olarak belirlendiği ve katılım bedeline tüm ana hizmetlerin dahil olduğu ifade edilmektedir.

Söz konusu etkinliğe ilişkin detaylı bilgi için aşağıda bilgileri sunulan İstanbul Ticaret Odası görevlileri ile irtibata geçilebilir:

Detaylı bilgi için:

Şaban ORUÇ, Mustafa ÇAĞLAYAN, Esra AVCIOĞLU