DIŞ TİCARET GENEL DUYURULAR

DIŞ TİCARET GENEL DUYURULAR25 Ekim 2017 Çarşamba 15:29

Dış Ticaret Genel Duyurular

TÜRKİYE-CEZAYİR 11.DÖNEM KEK TOPLANTISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda; T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Berat Albayrak’ın eş başkanlığında, Kasım ayı içerisinde Cezayir’de Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 11. Dönem Toplantısı’nın gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Bahse konu toplantıda gündeme getirilmesi ve imzalanacak olan Toplantı Tutanağı’na dahil edilmesi amacı ile ülkemizin Cezayir ile ikili ticari ve ekonomik ilişkilerine dair bilgi notları ve ikili görüşmelerde gündeme getirilmesinde fayda görülen konuların T.C. Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesi talep edilmiştir.

Bu çerçevede; Türkiye-Cezayir Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 11. Dönem Toplantısı’nda gündeme getirilmesinde fayda görülen konular ve madde önerilerinin 31 Ekim 2017, Salı günü mesai bitimine kadar, yigit.ozyol@tobb.org.tr mail adresine  iletilmesi gerekmektedir.

PDAC 2018, TORONTO

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda; PDAC 2018 Uluslararası Kongre ve Fuarı 4-7 Mart 2018 tarihlerinde Kanada'nın Toronto şehrinde gerçekleşeceği ve PDAC 2018 kapsamında, maden ve mineral konularında teknik oturumlar, kısa eğitimler ve ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Kanada Maden Arama ve Geliştirme Derneği (PDAC) 1932 yılından bu yana Kanada'nın madencilik ve mineral alanında faaliyet gösteren ve tüm dünya genelinde 7.500 üyesi bulunan bir kuruluştur.

PDAC'ın her yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Kongre ve Fuarlara yaklaşık 1.000 fuarcı, 3.800 yatırımcı olmak üzere, 130 ülkeden 24.000 katılımcı iştirak etmektedir.

Söz konusu Kongre ve Fuara ilişkin detaylı bilgilere http://www.pdac.ca/convention adresinden ulaşılabilmektedir.

BAHRAİN HOSPİTALİTY AND RESTAURANT EXPO 2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası’nın mesajına atfen, Şeyh İsa bin Ali Khalifa Al Khalifa’nın himayelerinde, Bahreyn Başbakanı Prens Khalifa bin Salman Al Khalifa’nın katılımlarıyla “Bahrain Hospitality & Restaurant Expo 2018” etkinliğinin 21-23 Mart 2018 tarihlerinde, Bahrain International Exhibition and Convention Center, Bahreyn’de düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu EXPO’nun katılımcılara Bahreyn, Körfez bölgesi ve dünyada konaklama ve restoran sektöründe karar vericiler ile aynı platformda bir araya gelme ve hizmetlerini sergileme imkanı sunacağı ifade edilmektedir.

Söz konusu EXPO’ya ilişkin detaylı bilgiye TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikleri” bölümünden ulaşılabilmektedir.

SUUDİ ARABİSTAN'DA KDV UYGULAMA KARARLARI HAKKINDA BASIN HABERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) genelinde alınan ortak vergilendirme kararı çerçevesinde, Suudi Arabistan'da 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlanması planlanan katma değer vergisi uygulamasına başlanacağı bildirilmiştir.
Uygulamaya ilişkin olarak Riyad Büyükelçiliğimiz Ticaret Müşavirliği tarafından hazırlanan bilgi notuna Birlik web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları / Ülke Duyuruları / Suudi Arabistan” bölümünden ulaşılabilmektedir.

İSRAİL GÜMRÜKLERİNE İLİŞKİN DUYURU

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Tel Aviv Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu tarafından bahse konu Büyükelçiliğimize iletilen İsrail Gümrükleri İdaresi’nin duyurusu çerçevesinde, ‘’Global Gateway’’ olarak adlandırılan yeni nesil bilgisayar destekli gümrük sisteminin kullanılmaya başlanacağının, sistem kurulumu dolayısıyla 10-14 Ocak 2018 tarihlerinde İsrail’de gümrük işlemlerinin yapılamayacağının, acil kargolarda ise özel acil gümrük prosedürünün uygulanacağının öğrenildiği ifade edilmektedir.

SUUDİ ARABİSTAN/3 MİLYAR DOLAR TUTARINDA PROJE

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Riyad Büyükelçilimizden alınan bir yazıya aften, Suudi Arabistan'da yayımlanan Arab News gazetesinin 1 Ekim 2017 tarihli nüshasında "$3 billion 'new city' at Taif" başlıklı haberde özetle, Taif şehrinde, 10.000 haneli konut inşası, turizm ve kültür merkezinin oluşturulması, Antonov uçağı parçaları asamble ve üretim üniteleri ile solar enerji hücreleri üretim merkezinin bünyesinde barındıracak bir teknoloji ve sanayi parkının kurulması, üniversite ve yeni bir havaalanının inşasını kapsayan 3 milyar $ tutarında bir projenin gerçekleştirilmesinin planlandığına yer verildiği bildirilmektedir.