Dış Ticaret Duyuruları-13 Mayıs 2015

Dış Ticaret Duyuruları-13 Mayıs 201513 Mayıs 2015 Çarşamba 13:58

Sayın üyemiz;Çeşitli kurum ve kuruluşlardan Odamıza ulaşan duyurular aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Kenya Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, Kenya’dan Türkiye’ye altın satacaklarını iddia eden  bazı kişilerin son aylarda ülkemizde yerleşik gerçek ve tüzel kişilerle irtibata geçtikleri, Büyükelçiliğimizle temas eden işadamlarımızdan sağlanan ve Kenyalı şirketlere ait olduğu iddia edilen altın ihraç sertifikalarının gerçekliğinin Kenya Madencilik Bakanlığı nezdinde araştırılması neticesinde işadamlarımızın şikayetine konu olan “Global Aviation İnternational Shipping Company Limited” ve “Monte Cristo Enterprises Limited” adlı şirketler ile anılan şirketlerin ibraz ettikleri altın ihraç izinlerinin sahte olduğunun Kenya Madencilik Bakanlığınca Büyükelçiliğimize bildirildiği belirtilmektedir.

Bu itibarla, firmalarımızın, altın satmak üzere Kenya’dan kendileri ile temasa geçenlere karşı temkinli davranmaları, gerekli görülen hallerde de karşı tarafa herhangi bir taahhütte bulunmadan ve/veya ödeme yapmadan önce Büyükelçiliğimiz Ticaret Müşavirliği ile temasa geçmelerinde yarar vardır.