DERNEK VAKIF İKTİSADİ İŞLETME KURULUŞ TESCİLİNDE İSTENECEK EVRAKLAR

DİKKAT !!!!

Dernek ve Vakıf İktisadi İşletmelerinin kuruluş işlemini gerçekleştirebilmek için öncelikle Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne Dernek/ Vakıf Bilgilerini (Derneğin Vergi Numarası, Dernek Unvanı, Dernek Adresi) getirerek MERSİS sistemine tanımlanması sağlanmalıdır.

1. Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne hitaben Dilekçe
  2. Oda Sicil Müdürlüğü’ne hitaben Dilekçe
  3. Derneğin/Vakfın unvanı, merkezi, vergi kimlik numarası; işletmenin unvanı, sermayesi, ticari ikametgahı, işletmenin açılış tarihi, bu tarihteki gerçek faaliyetinin konusu ve bu konuyu gösterir NACE kodu, işletmeyi temsile yetkili kılınan kişilerin adı ve soyadı, yerleşim yeri, kimlik numarasının da yer aldığı başvuru dilekçesi)
  4. İşletmeyi temsile yetkili kişilerin Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde düzenlenmiş ve ticaret unvanı altına atılmış İmza Beyannamesi (2 Adet)