COSME 2017 Çalışma Programı

COSME 2017 Çalışma Programı17 Şubat 2017 Cuma 15:32

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan 15.02.2017 tarih ve 2773 sayılı yazıda, "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı" (COSME), Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 yıllarını kapsayacak şekilde KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik olarak uygulamaya konulduğu ve COSME Programı ile; işletmelerin rekabet edebilirliğini ve sürdürülebilirliğini güçlendirmek, girişimcilik kültürünü teşvik etmek ve KOBİ’lerin büyümesini sağlamak amaçlanmakta olup, 7 yıllık program dönemi için 2,3 milyar Avro bütçe tahsis edildiği bildirilmiştir.

Yazının devamında, Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasındaki COSME Anlaşması ile KOSGEB, COSME Programına ilişkin Ulusal Koordinatör Kuruluş olarak yetkilendirildiği, Ülkemizin COSME Programından etkin bir şekilde yararlanması, proje teklif çağrılarına başvuru ile proje uygulama süreçlerine teknik destek sağlanması, projesi kabul edilen yararlanıcılara ait bilgilerin izlenmesi hususları Başkanlığımızın öncelikleri arasında yer almakta ve bu kapsamda faaliyetler yürütüldüğü vurgulanmıştır.

Yıllık yayınlanan iş programları vasıtasıyla uygulanan COSME Programının 2017 Yılı Çalışma Programı, çıkılacak çağrılara ilişkin bir yo) haritası niteliğinde olup, 304 milyon Avro bütçe ile 25 faaliyeti kapsamakta olduğunun altı çizilmiştir.

Bu kapsamda, aşağıda linki bulunan "COSME 2017 Çalışma Programı" çerçevesinde proje teklif çağrılarına başvuracak kurum/kuruluşların teknik destek gereksinimlerini ve desteklenmeye hak kazandıkları projeleri ile ilgili bilgileri KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına ve abkoordinasyon@kosgeb.gov.tr adresine iletmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Çağrılar için tıklayınız

Bilgilerinize sunarız.