Civil Peynir, Göğermiş Peynir ve Kadayıf Dolması Coğrafi İşaret Tescili Hakkında13 Nisan 2015 Pazartesi 11:36

Erzurum dışında başka bir yerde imalatının yapılamayacağı ve imal ettikleri ürünlerde “Civil Peynir”,“Göğermiş Peynir” ve "Kadayıf Dolması" tescilli ismini kullanamayacakları belirtilmektedir.

TOBB kanalıyla Odamıza intikal eden Erzurum Ticaret Borsası’nın 25.03.2015 tarih ve 331 sayılı yazısında; “Civil Peynir”,“Göğermiş Peynir” ve "Kadayıf Dolması" nın Erzurum Ticaret Borsasınca, Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Birliği Tarım ve Gıda Komisyonu nezdinde tescillenmesinden dolayı kendine özgü özelliklerinin koruma altına alındığı, bu bağlamda Türk Patent Enstitüsünün “ 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin” Madde-3 ve Madde-17 de belirtilen “Mahreç İşareti” özellikleri gereği, “Civil Peynir”,“Göğermiş Peynir” ve "Kadayıf Dolması" olarak tescil ettirilen ürünün, Erzurum dışında başka bir yerde imalatının yapılamayacağı ve imal ettikleri ürünlerde “Civil Peynir”,“Göğermiş Peynir” ve "Kadayıf Dolması"  tescilli ismini kullanamayacakları belirtilmektedir.

Yine aynı yazıda, Erzurum’ da imal edilen “Civil Peynir”, “Göğermiş Peynir” ve "Kadayıf Dolması" ürününün diğer illerde satılmasında sakınca bulunmadığı belirtilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.