ÇİN'E İŞLENMEMİŞ KABUKLU VEYA KABUKSUZ ANTEPFISTIĞI İHRACATININ BAŞLAMASI

ÇİN'E İŞLENMEMİŞ KABUKLU VEYA KABUKSUZ ANTEPFISTIĞI İHRACATININ BAŞLAMASI14 Temmuz 2020 Salı 16:41

Çin'e İşlenmemiş Kabuklu veya Kabuksuz Antepfıstığı İhracatının Başlaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Borsamıza gönderilen yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgi yazısına atfen "Türkiye'den Çin'e İhraç Edilen Antepfıstığı için Bitki Sağlığı Gerekliliklerine İlişkin Protokol"ün, 17 Mart 2017 tarihli ve 30010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) tarafından uygulamaya konan ilgili mevzuattaki gözetim/karantina gerekliliklerine ve ilgili Protokol'ün şartlarına uymak kaydıyla, kabuklu veya kabuksuz işlenmemiş Antepfıstığının ÇHC'ye ihracatının yapılabileceği belirtilmiştir.

Anılan Protokol'e söz konusu ülkeye ihracatta yetkilendirilen depo ve işletme tesisleri listesine, bitki sağlık sertifikası örneğine ve MBr/Fosfin Fumigasyon metodu ile ilgili bilgi/belgelere aşağıda verilen bağlantı adresinden ulaşılabilmektedir.

Bağlantı adresi:https://www.tarimorman.gov.tr/Konu/2046/Cin_Antepfistigi_Ihracat