Konya-3 °C

CİDDE TİCARET ODASI BASKANI YARDIMCISI İLE GÖRÜŞME

CİDDE TİCARET ODASI BASKANI YARDIMCISI İLE GÖRÜŞME05 Eylül 2018 Çarşamba 15:17

T.C. Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda;

Cidde Başkonsolusluğu'nun, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası(JCCI) Başkan Yardımcısı Zaid Bassam ile bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edilmektedir. Görüşmede değinilen hususlara aşağıda yer verilmektedir.

1. Görüşmede JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam’in önümüzdeki dönemde JCCI bünyesinde Türkiye’den daha fazla heyeti bir yada iki aylık aralıklar halinde ağırlamak istediklerini ifade ettiği belirtilmektedir. Söz konusu heyetin Türkiye’nin herhangi bir ilinden olabileceği gibi herhangi bir temsil edecek şekilde de olabileceği ifade edilmiştir. Heyet ziyaretleri kapsamında, İlgili il veya bölgenin iş insanlarının JCCI yöresel ürün veya lezzetlerinin tanıtımına ilişkin sunumlar yapabileceği, ilgili il veya bölgenin bölgede mevcut olan yatırım imkânlarının Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine aktarabileceği ifade edilmiştir. İlgili heyetlerin vize işlemleri konusunda JCCI olarak gerekli işlemleri kendilerinin yerine getirebileceğini ifade etmiştir.
  2. Söz Konusu heyetlerin organizasyonlarında, Ticaret Ataşeliğimiz Kanalıyla JCCI ile gerekli İrtibatların sağlanabileceği ifade edilmektedir.
  3. Son olarak JCCI Başkan yardımcısı Zaid Bassam, beyaz eşya alanı dâhil olmak üzere ülkemizde üretim yapan kuruluş ve markaların temsilcilikleri için JCCI’ndan ücretsiz ofis tahsis edilebileceğini iletmiştir.