Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ

Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ 01 Haziran 2012 Cuma 10:40

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne gönderdiği 09.05 .2012 tarihli ve 646 sayılı yazısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne gönderdiği 09.05 .2012 tarihli ve 646 sayılı yazısı

İlgi yazı ekinde, Türkiye'de ticari ve sınai faaliyette bulunan veya tarım ya da yazılım sektörlerinde iştigal eden şirketler tarafından çevre kalite ve insan sağlığına yönelik teknik mevzuata uyum sağlanabilmesini  teminen, akredite edilmiş kurum ve kuruluşlardan alınacak kalite, çevre belgeleri ile insan can, mal emniyeti ve güvenliğini gösterir işaretler, tarım ürünlerine ilişkin laboratuvar analizleri ve belgelendirme işlemleriyle ilgili harcamaların belirli bir bölümünün,  Destekleme ve Fiyat İstikrarı Fonu'ndan karşılanması amacıyla hazırlanan İhracata Yönelik Devlet Yardımları kapsamında "Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair" 9715 sayılı Tebliğ örneği Birliğimize iletilmiştir. Bu desteklerden, Türkiye'de ticari ve sınai faaliyette bulunan veya tarım ya da yazılım sektörlerinde iştigal eden şirketler ile Dış Ticaret Sermaye Şirketlerinin ve Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin yararlanabileceği bildirilmektedir.

Söz konusu 97/5 sayılı Tebliğe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı web sayfasında yer alan "Duyurular" başlığı altından ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunulur. Saygılarımızla.