ÇEVRE İZNİ VEYA ÇEVRE İZİN LİSANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

ÇEVRE İZNİ VEYA ÇEVRE İZİN LİSANSI HAKKINDA BİLGİLENDİRME21 Şubat 2020 Cuma 09:03

DİKKAT DENETİMLER BAŞLIYOR!....Geçici Faaliyet Belgesi alan işletmeler ise belge tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi almak zorundadır.

Sayın Üyemiz,

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında Çevre İznine veya Çevre İzin ve Lisansına tabi işletmeler, çevresel etkilerine göre, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle Geçici Faaliyet Belgesi almak zorundadır. Geçici Faaliyet Belgesi alan işletmeler ise belge tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi almak zorundadır.

Bu kapsamda, Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığına ilişkin denetimler ilgili Bakanlıkça yapılacaktır.

İlimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre İzni veya Çevre İzin Lisansına tabi işletmeler için denetimler başlayacaktır. Firmalarımızın konuya ilişkin eksikliklerini bir an önce tamamlamaları ve gerekli önemleri almaları hususu önemle duyurulur.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için https://csb.gov.tr/sss/cevre-izin-ve-lisans adresini ziyaret edebilirsiniz.

Saygılarımızla.