ÇEK KANUNUNDAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER VE KAREKODLU ÇEK UYGULAMASI SEMİNERİ

ÇEK KANUNUNDAKİ SON DEĞİŞİKLİKLER VE KAREKODLU ÇEK UYGULAMASI SEMİNERİ21 Mart 2017 Salı 09:05

Odamızda 17 Mart 2017 tarihinde “Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması” semineri yapılmıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde hayata geçirilmiş olan “Karekodlu Çek“ uygulaması, 6728 sayılı Kanun kapsamında 01.01.2017 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir.

01.01.2017 tarihinden itibaren Bankalar tarafından sadece karekodlu çek verilmeye başlanmıştır. Karekod sistemi ile  lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu yolla piyasada kullanılan çeke duyulan güvenin artırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda, Odamızda 17 Mart 2017 tarihinde “Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması” semineri yapılmış ve Seminerde Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kasım AKDENİZ tarafından Odamızda bir sunum yapılmıştır.

Yapılan sunuma ulaşmak için tıklayınız.

Bilgilerinize sunulur.