BULGARİSTAN GÜMRÜK İDARESİ SİSTEM GÜNCELLEMESİ

BULGARİSTAN GÜMRÜK İDARESİ SİSTEM GÜNCELLEMESİ09 Nisan 2018 Pazartesi 16:27

BULGARİSTAN GÜMRÜK İDARESİ SİSTEM GÜNCELLEMESİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden Odamıza gönderilen yazıda; Bulgaristan Gümrük İdaresi resmi internet sitesinden yapılan bir duyuruda, 8 Nisan 2018 saat 20:00’den itibaren 10 Nisan 2018 saat 08.00’a kadar “Ücretlendirme Modülü’ndeki (PTRR) teknik prosedürlerin yenilenecek olması nedeniyle söz konusu modüldeki teknik işlemler sonlandırılıncaya kadar çalışmayacağını duyurmuştur.

Bu kapsamda, verilen süre içerisinde geçiş yapan taşıtların işlemlerine “ Acil Durum Prosedürü-Basit Rejim”de (manuel işlemle) çalışmaya devam edileceği, bu nedenle bu süre içerisinde ilgili gümrük sınır kontrol müdürlüklerinde tüm peronlarda çalışmak üzere gerekli sayıda fazla personel görevlendirileceği, TIR araçlarının tüm ödemelerinin aksaklığa sebebiyet vermeyecek şekilde manuel olarak nakit tahsil edileceği bildirilmektedir.