BLOG >> KTO RAPORLARI >> FEYZULLAH ALTAY

BREXİT - İNGİLTERE’NİN AB’DEN AYRILMASI SORUNSALI “TÜRKİYE’YE OLASI ETKİLERİ”

BREXİT - İNGİLTERE’NİN AB’DEN AYRILMASI SORUNSALI “TÜRKİYE’YE OLASI ETKİLERİ”17 Mayıs 2016 Salı 11:52

"Britain" (Britanya) ve "exit" (çıkış) sözcüklerinin birleşiminden oluşan Brexit kelimesi İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB)'nden ayrılmasını ifade etmektedir. İngiltere'de Başbakan David Cameron’ın lideri olduğu Muhafazakar Parti Mayıs 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olmuş ve ülkeyi 2017 yılının sonuna kadar AB üyeliği konusunda referanduma götüreceğini belirtmişti. [Devamı]