Biyosidal Ürün Ruhsat Sürelerinin Uzatılması

Biyosidal Ürün Ruhsat Sürelerinin Uzatılması17 Haziran 2014 Salı 12:00

Biyosidal ürünlerin ruhsat sürelerinin uzatılmasına ilişkin iş ve işlemlerde bir takım esasların uygulanması planlanmıştır.

Sayın Üyemiz

Bilindiği üzere, Biyosidal Ürünler Yönetmeliğinin geçici 2 nci maddesinde, Yönetmelik yayımlanmadan önce üretim veya ithalat izni almış ve biyosidal ürün envanter bildirimleri uygun bulunan ürünlerin 2014 yılı sonuna kadar piyasaya arz edilebileceği hüküm altına alınmıştır. Ayrıca mezkûr Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre ruhsatlandırılan ürünlerin ruhsat geçerlilik süreleri 2014 yılı sonunda sona erecektir.

Bu kapsamda, biyosidal ürünlerin ruhsat sürelerinin uzatılmasına ilişkin iş ve işlemlerde bir takım esasların uygulanması planlanmıştır.

Bilgilerinize

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.