BASIN ODASI

Konu   : İSO ikinci 500

BASIN BÜLTENİ

- Başkan Öztürk Konyalı firmaları tebrik etti

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2011 yılında Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesine giren 16 Konya firmasını tebrik ederek geçen seneye oranla listedeki Konyalı firma sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İkinci 500’de yer alan firmaların önümüzdeki dönemde kendilerine yeni hedefler koymaları ve ilk 500’ü hedeflemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Öztürk, “İlk 500’de olduğu gibi ikinci 500’de yer alan firmalarımızda şehrimizin gurur kaynağı olmuşlardır. İlk 500 firma açıklandığında ifade ettiğimiz gibi şehrimizin ekonomik potansiyeli bu sayıyı daha da artıracak güce sahiptir. Bu açıdan ikinci 500’de yer alan firmalarımızın önümüzdeki dönemlerde ilk 500’ü hedeflemeleri gerekmektedir. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmeye, ihracat rakamlarındaki artışa rağmen, listeye giren şirket sayımızı yeterli göremeyiz. Konya bugün Anadolu’nun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olmaya talip bir şehirdir. Dünya üzerinde kurduğu ticaret ağlarıyla uluslararası Ticaret merkezi olan Konya tarihinden gelen girişimcilik ruhuyla daha fazla marka firma çıkaracak güce sahiptir. Bugün Konya’nın büyüyen ekonomisini üretime ve ihracata yönelik geliştirmek için aralıksız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Listeye giren firmalarımızı kutluyor gelecekte daha büyük hedeflerle şehrimizin gururu olacak atılımı göstermelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.