Konya-1 °C

Basın İlan Kurumu İlan Portalı Hakkında

Basın İlan Kurumu İlan Portalı Hakkında15 Ocak 2021 Cuma 11:11

Resmi ilan ve reklamlar ile özel ilanların ilan.gov.tr internet sitesinde yayınına ilişkin usul ve esasları kapsayan “Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği” Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Basın İlan Kurumundan alınan yazıda, Ülkemizde mevzuat hükümleri uyarınca yayınlanan resmi ilanların, fikir ve içtihat farkı aranmaksızın 195 sayılı Kanunun verdiği yetkiyle Kurum Genel Kurulunun belirlediği esaslar dâhilinde gazete yayınına aracılık eden Basın İlan Kurumu, teknolojik gelişmeler doğrultusunda resmi ilanları elektronik ortama taşımıştır.

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesi, 81 ilde Kurum Şube Müdürlükleri aracılığıyla yaygın, bölgesel ve yerel gazetelerde yayınlanan resmi ilanları, gazetelerin internet siteleriyle birlikte çevrimiçi ortamda kamuoyuna duyurmaktadır. Elektronik ortamın sağladığı imkânlar dâhilinde resmi ilanlara erişimi kolaylaştıran ilan.gov.tr’nin ziyaretçi sayısı ve bilinirliği her geçen gün artmakta olup, birçok kamu kurum ve kuruluşu internet sitelerinden ilan.gov.tr’ye verdikleri bağlantılarla resmi ilanların daha çok kişiye ulaştırılması hedefine önemli katkılar sağlamaktadır.

Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliği ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla.