BANKA VE KREDİ KARTLARI KANUNU HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

BANKA VE KREDİ KARTLARI KANUNU HAKKINDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ 15 Mayıs 2014 Perşembe 15:43

KURUMSAL KREDİ KARTINA TAKSİTİN ÖNÜ AÇILDI

1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle, ticari hayatta kurumsal kredi kartı sahibi olanları da kapsayan bir dizi engellerle karşılaşılmıştı. Odamızın da değişiklik için yoğun girişimlerde bulunduğu Banka ve Kredi Kartı Kanunu ile ilgili 13 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yeni bir yönetmelik yayımlanmıştır.

Hediye Kartı ve Hediye Çeki de Artık Yasak

Bu değişikliğe getirilen: “Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz” ibaresiyle, önceki değişiklikten sonra yaşanan yasayı delme olaylarının da önü kapatılmıştır.

Kurumsal Kredi Kartlarına Taksit Yapılabiliyor

Ayrıca, yeni bir maddeyle: “Kurumsal Kredi Kartları”yla taksit yapılabileceği de açıkça belirtilmiştir. Böylece, üyelerimizin ticari hayatını sekteye uğratan karışıklık giderilmiştir. Kurumsal kredi kartı (firmalarına ait kredi kartı) bulunanlar, ilgili alışverişlerini bu kartları kullanarak taksitle yapabileceklerdir. Kurumsal kredi kartı olmayanlar ise, bankalarına başvurarak Kurumsal Kredi Kartı temin edebileceklerdir.

Yeni yönetmeliğin üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.

Not: Yeni yönetmelik 13 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir.