BANGLADEŞ HAZIR GİYİM ENDÜSTRİSİNDE YAŞANAN KRİZ VE YATIRIM İMKÂNLARI HAKKINDA

BANGLADEŞ HAZIR GİYİM ENDÜSTRİSİNDE YAŞANAN KRİZ VE YATIRIM İMKÂNLARI HAKKINDA06 Temmuz 2020 Pazartesi 12:21

Bangladeş Hazır Giyim Endüstrisinde Yaşanan Kriz ve Yatırım İmkânları Hakkında

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı yazısına istinaden; Bangladeş Hazır Giyim İhracatçıları ve Üreticileri Derneği (BGMEA) Başkanı Rubana Huq'ın konuşma yaptığı ve Dakka Büyükelçiliğimizin de dâhil olduğu bir toplantıda, Sayın Rubana Hug, Bangladeş'te hazır giyim endüstrisinde yaşanan krize ilişkin olarak COVID-19 salgını nedeniyle her gün 10'dan fazla hazır giyim fabrikasının kapandığını, Bangladeş'teki üreticilerle güvene dayalı ortaklık kurmuş olan bazı markaların siparişlerini iptal ederken bu durumun Bangladeş'te yol açacağı sosyoekonomik sonuçları dikkate almadığını bildirilmiştir.

Yazıda devamla, Hazır Giyim Sürdürülebilirlik Konseyi'nin Bangladeş Hükümetiyle işbirliği içinde bu tür markaların ülkede ticaret lisanslarını iptal etme yoluna gideceğini, Bangladeş'te hâlihazırda 4.000 civarında hazır giyim fabrikasından sadece 1.377 fabrikanın faal olduğunu, bu durumun da ülkede daha az fabrika ve daha az iş gücüyle daha verimli üretim yapma stratejileri geliştirilmesini elzem kıldığını ifade edilmektedir.