BASIN ODASI

BALO Genel Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş BALO projesini Konya’da tanıttı

BALO Genel Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş BALO projesini Konya’da tanıttı30 Kasım 2012 Cuma 15:49

Sayı     : 2012/096
Konu    : BALO tanıtım toplantısı

BASIN BÜLTENİ

BALO Genel Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş BALO projesini Konya’da tanıttı

Konya’da faaliyet gösteren ihracat ve nakliye firmalarına Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlarını (BALO) tanıtmak amacıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına KTO Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, BALO Yönetim Kurulu üyelerinden Mevlüt Eberdes, ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahit Türkyılmaz ile ihracatçı ve nakliye firmalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıyla ilgili konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve BALO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Haydaroğlu Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlarını  (BALO) projesinin yük taşımacılığında tıkanıklığa neden olan İstanbul’u Bandırma ve Tekirdağ arasında tren feribotu işletmek yoluyla bypass ederek, limanlara yakın olmayan Anadolu’nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa’ya doğrudan bağlamayı amaçladığını söyledi.

Projenin önümüzdeki dönemde daha da genişleyeceğini anlatan Haydaroğlu Litvanya’nın önderliğinde Belarus ve Ukrayna’nında içinde yer aldığı Viking-Line projesi ile bağlantılandırılarak ürünlerimizin Samsun Limanı ve Ukrayna üzerinden kuzey ve kuzeydoğu Avrupa dağıtımının sağlanması planlandığını anlattı. Projenin uzun vadede İslamabad'ı Londra'ya bağlayarak, tarihi İpek Yolu’nun yeniden hayata geçireceğini söyleyen Haydaroğlu, “Balo sisteminde; ihracatçıların kapılarından konteynerlerle alınacak yükler, İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri'deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle öncelikle demiryolu ile Bandırma'daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi'ne ulaştırılarak Avrupa'daki varış noktalarına göre tasnif edilecektir. Daha sonra yükler demiryolu vasıtasıyla Bandırma Limanı'na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa'daki nihai varış noktalarına ulaştırılacaktır. Proje, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.  tarafından yürütülmektedir. Proje ortakları arasında 16 Ticaret Odası, 24 Ticaret Borsası, 31 Ticaret ve Sanayi Odası, 3 Sanayi Odası, 15 Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Umumi Mağazalar Türk A.Ş. (UMAT) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği İktisadi İşletmesi (UTİKAD) farklı hisse oranları ile yer almaktadır” dedi.

Konya Ticaret Odası’nın BALO Projesi’ne 1 milyon TL hisse tutarı ile ortak olduğunu belirten Haydaroğlu; “Balo projesi ihracatının % 38'ini Avrupa'ya yapan Konya için çok önemlidir.  BALO Projesi özellikle Avrupa'ya yönelik dış ticaretimizin gelişmesinde etkin bir lojistik imkân olacaktır. Proje Konya Lojistik Köy Merkezi ile de ilişkilendirilerek lojistik gücümüzü doğru ve etkin olarak kullanabilmemizi sağlayacaktır. Proje faaliyete geçtikten sonra Avrupa'da daha fazla noktaya ulaşılmasıyla bu etkinliğimiz daha da artacak ve bu sayede bölgesinde önemli tarım, sanayi ve ticaret potansiyeli olan Konya'nın gelişimine önemli katkı yapacaktır. Balo Projesi ile Konya'nın bu dinamizm ve potansiyeli harekete geçecektir.” Dedi

Toplantıda daha sonra Balo Genel Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, BALO hakkında interaktif bir sunum  yaparak katılımcıların  BALO ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Toplantı öncesinde de Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, BALO Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte konteyner aktarma ve depolama istasyonu olan Horozlu Han TCDD İstasyonu ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu.

balo-konya-(1).jpg

balo-konya-(2).jpg