BAE’DE TÜRK FİRMALARI İÇİN PROJE İMKANLARI

BAE’DE TÜRK FİRMALARI İÇİN PROJE İMKANLARI29 Eylül 2017 Cuma 09:43

BAE’DE TÜRK FİRMALARI İÇİN PROJE İMKANLARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın ve Abu Dabi Büyükelçiliğimizin yazılarına atfen, Muhammed Al Otaiba Gruba Başkan Yardımcısı Abdul Rahman Kailani’nin Büyükelçimiz Can Dizdar ile görüşmesinde aşağıda belirtilen iki alanda Türkiye’den ilgi duyacak firmalarla işbirliğine hazır bulundukları ifade edilmektedir.

*Kullanılmış araç lastiklerinin geri dönüşümü (recycling)

Yazıda, Kailani’nin halihazırda ellerinde 25 milyon parça saf karbon, çelik ve mazot elde etmeyi öngördüklerini, bu amaçla lastiklerin halen muhafaza edildiği Abu Dabi Emirliği’nin iç kesimlerinde (Liwa) orta ölçekli bir tesis kurulup işletilmesi gerekeceğini, bu konuya ilgi duyacak Türk firmalarıyla doğrudan iletişime geçebileceklerini, hatta bu amaçla Türkiye’yi ziyaret ederek, yüz yüze görüşmeler yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade ettiği belirtilmektedir.

*Abu Dabi’de 400 yataklı bir hastane inşası ve işletimi

Yazıda, Kailani’nin söz konusu hastane inşaatı için gerekli izin ve lisaları aldıklarını, bu çerçevede, hem bu hastanenin inşası, hem de daha sonra işletilmesi için bir Türk firmasıyla işbirliğine girmeye hazır olduklarını bildirdiğine yer verilmektedir.